Du er her:  CLIPART KIRKERNE DK > JULECLIPART > 3 VISE MÆND
 
 

3 vise mænd. 3 hellige konger

Der er mange clipart tegninger omkring denne del af beretningen om Jesus og hans fødselsdag. Det er da også helt eventyrligt hvordan de 3 vise mænd fra øst, følger en ledestjerne og på den måde finder frem til stalden i Bethlehem. Af samme gode grund er der siden da tegnet og fortalt meget, om netop denne del af historien om Jesu fødsel.

Bemærk at de fleste clipart kan klikkes større. Der er yderligere 4 sider med gratis julemotiver, clipart tegninger der billedliggører de historiske begivenheder julenat i Bethlehem.
 

Historisk set - i.h.t. bibelen :

 

Kort efter Jesu fødsel ankom nogle kloge stjerneforskere til Jerusalem. De vise mænd spurgte Kong Herodes : »Hvor er jødernes nyfødte Konge? Vi har set hans stjerne ude i øst, og nu er vi her for at tilbede Ham.« Kong Herodes blev skrækslagen, og Jerusalem begyndte at summe af rygter. Efter mødet med "De Vise Mænd" sammenkaldte Herode derfor til et møde med de skriftlærde og spurgte: »Har profeterne sagt noget om, hvor Messias skal fødes?« »Ja,« svarede de, »i Betlehem. For sådan skriver profeten Mika.

 

Så lod Herodes hemmeligt stjerneforskerne kalde til sig. Ved dette møde fortalte de ham det nøjagtige tidspunkt, da de første gang havde set stjernen. »I skal søge efter barnet i Betlehem,« sagde han. »Når I finder det, skal I komme tilbage og fortælle mig, hvor han er. Så vil jeg også tage derhen og tilbede ham.«

 

Efter at have talt med kongen tog de 3 vise mænd af sted. Men se! Dér var stjernen fra Østen igen! De fulgte den, indtil de kom til stedet, hvor barnet var. De gik ind i huset - og da de så barnet og dets mor, Maria, knælede de ned og tilbad Jesus-barnet. Så pakkede de deres gaver ud, guld, røgelse og myrra, og gav dem til ham.

 

 
 
FORSIDEANIMATIONERBØRNDYRJULECLIPARTKRISTNEKÆRLIGHEDNYTÅRLINKS
 


 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker