Du er her:  Jul. Alt til Julen. Jule clipart animationer. Mal tegninger. Julesange  > ALLE SOM EN
 
  

  

Alle som én

 

Luk.14,17-18: Da festen skulle begynde, sendte han sin tjener ud for at sige til de indbudte: Kom nu er alt rede! Men de gav sig alle som én til at undskylde sig.

En dag hørte jeg denne tekst i kirken og blev dybt rystet. Teksten er hentet fra lignelsen om det store gæstebud. Aldrig før har jeg lagt mærke til dette udtryk: "Alle som én".

Jeg har flere gange sagt til min kone, at jeg ikke forstod, hvorfor folk, som man kendte godt, ikke gik i kirke. Men nu forstår jeg det. Jesus svarer tydeligt og lægger ingen fingre imellem. Kort og præcist fortæller han i lignelsen, at det var alle, ja alle som én, der havde en undskyldning for ikke at tage til fest, for de havde hver deres interesse, som de var nødt til at pleje, noget, som de lige havde investeret i, mark, okser og ægteskab.

Og stakkels mand, der havde ladet invitationen gå ud, han må høre på alle undskyldninger. Havde der så været nogle få, der havde en undskyldning, det kunne man forstå, men alle som én, ... det var næsten ikke til at bære.

Tjeneren blev så sendt af sted to gange mere for at festsalen kunne blive fuld. Og til sidst lød det til de først indbudte: Ingen af de mennesker, som var indbudt skal smage mit måltid.

Guds måltid er fællesskabet med vor skaber og herre, både her i tiden og i evigheden. Vi må ikke glemme, at vi er skabt i Guds billede, vi er skabt til at tilhøre ham, vi er skabt til at tilbede ham, ja, vi er skabt til at holde måltid med ham ved alterbordet. som er et forbillede på evighedens store festmåltid.

Kære læser: Hvornår har du sidst knælet ved nadverbordet og fået del i Guds store velsignelser.  Kom, nu er alt rede, lyder det så stærkt i lignelsen. Så må vi komme og pakke alle vore undskyldninger væk.

Må Gud velsigne os til at komme, nu, nu på søndag. At tilbringe en søndag i kirken er jo for alvor at være sammen med Jesus igennem, salmesang, lovsang, bøn og altergang.

 

Bøn:

Tak, Jesus, at du så tit inviterer os til at høre dit ord.

Lad os ikke undskylde os, men gå,

for det er jo himlens og jordens skaber,

der inviterer og vil dele glæden med os.

En sådan invitation må man tage imod.

                                                              Amen

 

 


Søg med Google efter det du ønsker på alle mulige hjemmesider hele internettet

 
Tilpasset søgning

Søg med Google efter det du ønsker på denne hjemmeside  Jul Jul  Alt til Julen

 
Tilpasset søgning
 
 
FORSIDENANIMATIONERJULE CLIPARTDIVERSENYTÅRFOR BØRNJULENS SANGENYTÅRSØG
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker
Statistik pr. 23. oktober 2012

 

 

 

 

 

 

 

 


chart.dk

statistik siden 6. december 20
02