Du er her:  CLIPART KIRKERNE DK > JULECLIPART > ENGLE & HYRDER
 
 

Englene på himlen og Hyrderne på marken

Cliparts, kopier af malerier og tegninger af begivenheden om, at hyrderne fik "himmelsk besøg".

Hyrderne på marken uden for Bethlehem fik sig en usædvanlig glædeligt overraskende nat. At tænke sig at himlen pludselig er fuld af syngende engle. Jo, det må ha' været en fantastisk oplevelse som hyrderne fik den "julenat".

Bemærk at de fleste clipart kan klikkes større. Der er yderligere 4 sider med gratis julemotiver, clipart tegninger der billedliggører de historiske begivenheder julenat i Bethlehem.
Historisk set - i.h.t. biblen :

Den nat lå nogle hyrder under åben himmel og vogtede får på marken uden for byen. Pludselig stod en Herrens engel foran dem, og hele landskabet lå badet i et strålende lys fra Herrens herlighed. Hyrderne blev forskrækkede; men englen beroligede dem:

»Vær ikke bange! Jeg er kommet for at fortælle jer den glædeligste nyhed, I nogen sinde har hørt, og det angår både jer og hele folket: I nat er jeres Frelser, Kristus, der er Herren, blevet født i Betlehem. Og dette er beviset: I skal finde et lille barn, svøbt i et tæppe og liggende i en krybbe.«

I det samme brød Himlen ud i jubel; en hær af engle lovpriste Gud. De sang:

»Ære være Gud i det højeste,

og fred på jorden hos mennesker,

der har hans velbehag!«

Sangens herlighed overgik enhver menneskelig forstand. Hyrderne blev berørt som aldrig før i deres liv.

Hyrderne skyndte de sig ind til byen for at "tjekke", at deres Guddommelige oplevelse kunne blive bekræftet. Hyrderne fandt Maria og Josef, og også barnet, som lå der i krybben. Da hyrderne så den lille dreng, fortalte de, hvad englen havde sagt om ham. Maria gemte alle disse ord i sit hjerte og grundede over dem. Så vendte hyrderne tilbage til marken - og priste og lovede Gud for alt, hvad de havde hørt og set, sådan som det var blevet sagt til dem.

 
 
FORSIDEANIMATIONERBØRNDYRJULECLIPARTKRISTNEKÆRLIGHEDNYTÅRLINKS
 


 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker