Søg på Google
 
 
 
Du er her:  FORÅR FORSIDE > PÅSKE > LANGFREDAG (2)
 
 


                         Sol til Påske, Pinse og Forår  ANDAGT  Sol til Påske, Pinse og Forår
  LANGFREDAG - DET FULDBRAGTE VÆRK   

 

Johs. 19,30: Da nu Jesus havde fået eddiken, sagde han: "Det er fuldbragt" og han bøjede hovedet og opgav ånden.

 

En gammel legende fortæller, at røveren, Barrabas, der blev løsladt i stedet for Jesus, langfredag vandrede ud til Golgatha. På vejen mødte han nogle mennesker, der fortalte ham om det, der var sket derude, om Jesus, der var blevet korsfæstet i stedet for en røver, der hed Barrabas. Og det fik ham til at spekulere en hel del. Endelig nåede han helt derud – og længe stod han og så ind i den korsfæstedes rene og uskyldige ansigt, og så sagde han: ”Dig har jeg aldrig set før; jeg kender dig ikke, men ét ved jeg: Du hænger der i mit sted.”

 

Der er en dyb sandhed i disse legendens ord – og det gælder også os. Han hænger der i vort sted, han gik i døden for os. Langfredagsdramaet må aldrig blive noget selvfølgeligt for os. Som en københavner sagde for nylig i telefonen: ”Han blev beskyldt for alt det møg, vi går og laver.” Ja, det var rammende sagt. Han måtte finde sig i at blive gjort til grin og gjort til spot, blot fordi han ville frelse menneskeslægten fra fortabelse og undergang. Hvilke kampe og smerter har han ikke måtte gennemgå for os. Han gav afkald på den himmelske herlighed, han gav afkald på guddomsmagten, han gav afkald på komfort, han gav afkald på ære og berømmelse, ja, han gav afkald på alt, for det var bare én ting han ville, han ville vise kærlighedens magt. Og det gjorde han så fuldkomment at vi burde begræde, at vi ikke ser det tydeligere.

 

I år 2004 skal vi fejre 60-året for invasionen af Normandiet, hvor tusinder af unge mænd måtte dø for at befri os fra nazismens tyranni. Intet offer var for stort for at befri os. I dag burde vi tænke tilbage på de store ofre og fyldes med stor taknemmelighed over at tusindvis betalte med deres liv for at give os frihed til at leve. Vor taknemmelighed burde være meget større for Jesu stedfortrædende død. Han var himlens kongesøn og alligevel vovede han sig herned for at komme i øjenhøjde med os. Og da han udbrød sit mægtige ”DET ER FULDBRAGT!” fra korsets planke, da satte han ethvert menneske i frihed, som tør tro ham på hans ord. Hvilket budskab! Hvilket evangelium.

 

Bøn:

Herre, meget kunne man byde dig,

slå dig i ansigtet, spytte på dig,

piske dig og nedgøre dig på enhver måde,

men bønnen dybt i dit hjerte,

kunne ingen røre.

Den så din far i Himlen,

og han oprejste dig fra døde

                                       Amen

      

 

 

Kærlig hilsen - og Guds fred

Gert Grube - www.dagens-ord.bibelland.dk

 

 
 
FORSIDENANIMATIONERCLIPARTEVENTYRFERIEFOTOPÅSKEPINSEPENGESØG og FIND
 
eXTReMe Tracker