Søg på Google
 
 
 
Du er her:  FORÅR FORSIDE > PINSE > TALSMANDEN
 
 


 

Johs.14,26: ”Men talsmanden, Helligånden, som Faderen vil sende i mit navn, han skal lære jer alle ting og minde jer om alt, hvad jeg har sagt jer.”

 

Pinsen er vel nok den festdag, der er sværest at forholde sig til for de fleste mennesker. Jul og påske har man nogenlunde tjek på, men pinse er for mange noget uforståeligt.

 

Pinsen falder altid 50 dage efter påske og betegnes som kirkens fødselsdag, for det var her Apostlen Peter med sin prædiken tilskyndede mange til at vælge den nu opstandne Kristus som deres Mester og Herre. En larmende orkan ramte det hus, hvor disciplene opholdt sig og mange troede, at det var fulde menneskers skrål og råben, men Peter får hurtigt misforståelsen rettet ved at sige, at det var Guds Ånd, som havde manifesteret sig.. Helligånden manifesterede sig på en sådan måde, at de forsamlede begyndte at tale forskellige sprog. Ja, det var Helligåndens suveræne indgriben.

 

Talsmanden, Helligånden, omtales som sandhedens Ånd, trøstens ånd og åbenbaringens Ånd. Det er Helligåndens opgave at pege på Jesus og minde os om, hvad han har sagt. Desuden er det dens opgave at gøre de bibelske tekster nutidige og personlige.

 

For snart mange år siden havde jeg brug for en speciel hilsen fra Gud. Jeg havde smerter i kroppen og var lidt i vildrede med, hvad jeg skulle gøre. Men én ting har Gud altid tilskyndet mig til: at læse hans ord. Jeg husker det tydeligt. Det var tidligt om morgenen, hvor jeg drevet af Guds ånd begyndte at læse salme 116 af David. Da jeg havde læst vers 7 sker der noget i den åndelige verden og i mit indre. Verset bliver dybt personligt, og jeg finder ind i troens hvile, som senere afstedkommer en helbredelse. Verset var: ”Vend til bage min sjæl til din ro, for Herren har gjort vel imod dig.” Jeg så pludselig den korsfæstede Jesus, der havde gjort alt for mig. Derfor var der al mulig grund til at falde til ro. Roen og hvilen kom og i dag er verset ét af mine yndlingsvers. Det var Helligånden, som med sin varme åbenbaring gjorde et ord personligt og vedkommende. Det var i bogstaveligt talt pinse, jeg oplevede her.

 

En gammel salme udtrykker Helligåndens arbejde sådan:

 

O Helligånd, vor trøstermand,

som os vil sandheden lære,

hjælp os at blive i nådens stand

og leve vor Fader til ære!

Beskærm os fra Djævelens falske list

og hjælp os at tro på Jesus Krist

og blive salige Amen!

              4.Vers af salmen ”Aleneste Gud i Himmerig”

 

GOD PINSE

 

 

 
 
FORSIDENANIMATIONERCLIPARTEVENTYRFERIEFOTOPÅSKEPINSEPENGESØG og FIND
 
eXTReMe Tracker