Søg på Google
 
 
 
Du er her:  FORÅR FORSIDE > PÅSKE > SKÆRTORSDAG (1)
 
 


   Sol til Påske, Pinse og Forår  ANDAGT SKÆRTORSDAG  Sol til Påske, Pinse og Forår    

 

1. Pet. 2, 22-24: "Han gjorde ikke synd, og der fandtes ikke svig i hans mund, han svarede ikke med skældsord, da han blev skældt ud, under sine lidelser truede han ikke, men overgav sin sag til ham, der dømmer retfærdigt."

 

Ingen af os undgår at blive trådt over tæerne. Men spørgsmålet er, hvordan vi eftertakler en sådan situation. Bliver vi bitre og hævngerrige, eller følger vi Peters varme anbefaling, som er den bedste medicin mod forurettethed?

 

Peter sætter fokus på Jesus, og det må vi andre også gøre. Vi må i vore tanker afspille Jesu lidelseshistorie igen og igen, for her har vi løsningen på vores problem. Han skældte ikke ud, når han blev udskældt, han truede ikke, når han led ondt, men han overgav sin sag til sin far, der dømmer retfærdigt.

 

Vi vil lige minde hinanden om, hvad Jesus måtte gennemleve skærtorsdag og langfredag. Man kan vist godt sige, at han blev trukket rundt i manegen. Vi følger ham hen til ypperstepræstens gård, hvor han kommer under forhør. "Og de dømte ham alle skyldig til døden", ja, sådan skriver Markus. Nu begynder den virkelige ydmygelse. Ikke blot verbalt, men også fysisk. "Så gav nogle sig til at spytte på ham, og de dækkede hans ansigt til og slog ham med knytnæver og sagde til ham: "Profetér!". Også retstjenerne slog ham med stokke" Mark.14,65.

 

Herefter bliver Jesus ført ned i dødscellen i ypperstepræstens gård, hvor han tilbringer en hel nat i mørke og i stor smerte efter alle slagene. Her får han tid til at tænke på alt det, der skal ske næste dag, langfredag.

 

Vi læser videre hos Markus: "Straks om morgenen, da ypperstepræsterne sammen med de ældste og de skriftkloge og hele rådet havde taget deres beslutning, bandt de Jesus og førte ham bort og overgav ham til Pilatus." Marks. 15,1. 

 

Pilatus begynder med at udspørge ham. Dernæst tager ypperstepræsterne fat. Det var ikke blot lidt kritik. Der står faktisk, at ypperstepræsterne anklagede ham voldsomt, og mens anklagerne vælter ned over Jesus, undrer Pilatus sig over, at der ikke kommer noget forsvar. Derfor spørger han: "Hvorfor siger du ikke noget? Hør, hvor de anklager dig." Men Pilatus får intet at vide, men det gør du og jeg, for i Getsemane Have har Jesus overgivet sin sag til sin far, der styrer alt. Han behøver ikke at forsvare sig, for han ved, han står i synderes sted.

 

Jesus bliver bundet ført fra Pilatus til Herodes og tilbage igen. Han bliver pisket, tornekronet, og til sidst korsfæstet. Og da han hænger på korset prøver den ene delegation efter den anden at få ham til at stige ned fra korset, men han bliver hængende, fordi han frivilligt ønsker at bære hele menneskeslægtens skyld.

 

- Se, alt det må vi tænke på, når vi bliver forurettet og så overgive vor sag til ham, der dømmer retfærdigt. Det er Guds medicin. 

 

Fattig kom du til jorden ned,

adlede armod og usselhed,

fattig du gjorde dig med flid,

rige blev vi til evig tid;

O Gud ske lov.

 
 
FORSIDENANIMATIONERCLIPARTEVENTYRFERIEFOTOPÅSKEPINSEPENGESØG og FIND
 
eXTReMe Tracker