Du er her:  Jul. Alt til Julen. Jule clipart animationer. Mal tegninger. Julesange  > ADVENT EVENTYR ADVENTSKRANSEN > AFSNIT 4 - DE 4 LYS
 
  

 


 

- ADVENTSKRANSEN - AFSNIT 4 -

DE 4 LYS

"Som du ser," forklarede Søren, "så begynder jeg med en halmkrans. Din far har jo været så venlig at give mig noget halm.

"Hvorfor skal der lys i?" spurgte Anna.

 "Ja, det er en længere historie," fortsatte Søren, "men nu skal du høre. Det har jo med Gud at gøre, for Han er lys, og der er slet intet mørke i Ham.

Da Han skabte det hele, sagde Han:

"DER BLIVE LYS"

og der blev lys, - og Gud så, at lyset var godt. Og Gud ønsker at sige det til hvert menneske på jorden: "Der blive lys". 

Gud har givet os en bog, der er fuld af lys. Lukker vi den, slukker vi lyset, men åbner vi den, tænder vi lys. Når man er ked af det og læser lidt i bogen, så opdager man lyset, og hvor lyset er, kan mørket ikke gro.

Forleden var jeg lidt trist, men da jeg læste om lyset ved havet, blev jeg glad igen, ja, ser du, det handler om underet ved Det røde Hav.

Du husker nok, at Moses var trængt op i et hjørne med hele sit folk. Da folket fik øje på Faraos hurtige stridsvogne, tabte de fuldstændig modet og snakkede kun om undergang og død.

Men se, da trådte Moses frem for hele folket og sagde: "Frygt ikke, i dag skal I se Herrens frelse. Gud skal kæmpe for jer, men I skal tie." Og Gud tændte et lys ved havet. Ja, det var som et stort juletræ. En ildsøjle, som skinnede om natten for israelitterne. Hele natten var der lys på den israelitiske side, men kulsort nat på den egyptiske side.

Moses fik øje på sin stav og rakte den ud over havet, som skiltes. Gud lyste op og handlede for sit folk, da nøden var størst. Det samme gør Gud i dag. Læser vi i Bibelen bliver ordet en lygte for vor fod og lys på vor sti."
 
 
FORSIDENANIMATIONERJULE CLIPARTDIVERSENYTÅRFOR BØRNJULENS SANGENYTÅRSØG
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker
Statistik pr. 23. oktober 2012

 

 

 

 

 

 

 

 


chart.dk

statistik siden 6. december 20
02